SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.
SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.

Tervetuloa Helin Somaan maailmaan 2021. Kiitos kun olet täällä.

Kun koronan myötä keväällä 2020 Cafe Soma Levi meni kiinni ja pakkautui isän autotalliin
odottelemaan aikoja parempia, oli tämän kahvilayrittäjän aika miettiä mitä Soma onkaan ilman kahvilaa.

Ja se on paljonkin! Se on luova asenne, mielentila, tahto elää omannäköistä elämää. SomaStyle ei ikinä siis ollutkaan pelkkä kahvila!

Olen tuotteistanut sivuilleni useita tuotteita verkkokauppaan aina taiteesta tekstiileihin, sekä kouluttaudun nyt yksilö-ja ryhmävalmentajaksi. Valmistun jouluna 2021 LCAF Certified Coachiksi. Miten upeaa! Tarjoan siis nyt ja jatkossa lisääkin valmennuspaketteja.

***

Katso videopätkä Asian Ytimessä ohjelmasta, jossa kerron koronan vaikutuksesta
kahvilaani ja nykyhetkestä. (Video tehty keväällä 2020).

SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.

Siitä on nyt puoli vuotta kun sain kilpirauhasen vajaatoiminta diagnoosin. Samaan syssyyn diagnosoitiin rauta-anemia, d-ja b-vit puutostilat ja ala-arvoiset kreatiiniarvot😳. Minä, joka mielestäni syön suht terveellisesti ja muutenkaan en elä mitenkään paheellisesti😅. Pikkuhiljaa minun kehossa ei ollu enää voimaa yhtään.

Menin testeihin kun paino lähti nousemaan, tukka hamppuuntui ja harveni, jatkuva lihassärky- jopa niin kova, että epäilin jo ite veritulppaa jalassa, niin kovin sitä haamusärki. Tähän vielä suolisto-ongelmat päälle. Suurinta oli kuitenki väsymys. Loputon unetus mikä ei nukkumalla lähteny.

Ja hulluinta tässä oli se, että nyt ei ollut väsyttävä elämäntilanne vaan hyvä. Nyt minun keho vaan romahti dominoefektin lailla, nyt kun se sai hetken romahtaa. Näinkin voi itsensä turmella liiallisella, liian pitkään kestävällä, haitallisella stressillä. Voit todella ryssiä oman ainutlaatuisen temppelisi sillä, ettet tunnista rajojasi ja jatkuvasti ylität ne. Ja nää kaikki tulee viiveellä, ainaki mulle tuli.

Nyt, 6 kk jälkeen alan jälleen herätä virkeänä ja silmäpussitkin ovat pienentyneet😅. Hoitotasapaino kilpparilääkkeen kans on löytynyt tähän hetkeen ja ferritiinitkin ovat jo 13->72. Vielä on matkaa tavoitteeseen joka on reilusti yli 100 kilpparityypille. Vitamiinien ja hivenaineiden imeytymisen maksimointiin saa olla melko professori mut luulen et kahvin lopettaminen ja tietyt muut jutut auttaa hiljalleen.

Halusin tällä tulla vaan kertomaan, et pitäkää huono stressi kurissa. Liian pitkällinen altistaa sairauksille ja muutenkin. Ei tärkeämpää kuin oma hyvinvointi. Happinaamari aina itelle eka! Jos lisäinfo aiheesta kiinnostaa niin lue viimeisin blogikirjoitukseni uupumuksesta tai kuuntele viimisin vetämäni podcastjakso hyvinvoinnista ja merkityksellisestä elämästä. Molemmat löytyy bion linkistä.

Pidä huolta itestäsi❣️

#stressi #kilpirauhasenvajaatoiminta #haitallinenstressi #kokonaisvaltainenhyvinvointi
...

🎙On jälleen aika uuden Pelkkänä korvana yritysryhmähankkeen podcast jakson! Ja kyllä, vedän tällaistakin vaikka en todellakaan ole mikään toimittaja🙈.

Tässä jaksossa saamme kuulla valmentaja, johtamisen ammattilainen Mika Laasosen @mikapuu111 ( Canoca Invest Oy) elämänmakuista ja maalaisjärkistä tuumailua niin elämästä, ihmisenä olemisesta, valmentamisesta, johtamisesta ja johtamisjärjestelmästä. Pohdimme, ei enempää eikä vähempää, kuin mikä on elämän tarkoitus ja mitä on merkityksellinen elämä. Lopussa Mika jakaa omat maanläheiset vinkit hyvinvointiin ja jaksamiseen arjessa. Mikäli sinua kiinnostaa miten voida paremmin sisältä käsin ja miten johtaa itseään entistä paremmin alati muuttuvassa maailmassa, tämä jakso on sinulle.

Ps. Tiesithän että meillä on Spotifyssa jo kausi ykkösessä 22 jaksoa ja kausi 2:ssa 6 jaksoa? Ykköskaudessa keskityttiin enemmänkin yritys/yrittäjätarinoihin ja kakkosessa on enemmänkin yksittäiset aihealueet mistä jutellaan aina konkurssista verkoston hyötyihin - toki käyden läpi myös haasteteltavien yritystarina.

Uusimman jakson pääset kuuntelemaan bion linkkipuusta kohdasta ”Vetämäni podcastsarja” tai selaimesta tästä; https://open.spotify.com/episode/3bMO769Q4TPm4kmWgIAlyU?si=a00701fe710c4b4d

Kerrothan palautetta tai ajatuksia jos jakso herätti sinussa mietteitä?

#podcast #hyvinvointi #kokonaisvaltainenhyvinvointi #muutosjohtaminen #valmentaja #johtaminen #merkityksellinenelämä #motivaatio #vinkkejä #yritysjohto
...

Soman raakakakut on jo toistavuotta peräkkäin haluttu mielestäni Levin yhden ellei upeimman ravintolan jälkiruokalistalle(!) vegaanisiksi vaihtoehdoiksi. Kuinka ihanaa ja kuinka suuri kunnia!

#yhteistyökumppani #raakakakku #aitojamakuja #ilmanlisäaineita #lapinmaut #vegaaninen #leviniglut #ravintolautsu @leviniglut
...

Tee joku onnelliseksi.
Aloita itsestäsi.

#sealkaaitsestä
...

1️⃣0️⃣ höpöfaktaa minusta😂

1️⃣En ole ikinä vaalentanut hiuksia tai muuttanut väriä radikaalisti. Ruskea mikä ruskea🤷🏻‍♀️. Olen todella huono ja laiska laittamaan hiuksia ylipäätään. Kynnet ei kiinnosta senkään vertaa.

2️⃣Syön pitsan aina soijakastikkeella. Aina. Kokeile sinäki. Takaan ettet voi syödä enää ilman soijaa☝🏻. Vielä majo päälle niin lopulta onkin ihan sama mitä täytteitä oli kun ne ei maistu enää.

3️⃣En ole ikinä pessyt eriväri pyykkiä. Rumpuun vaan kaikki ja kattoo mitä tulee. En omista mitään valkoista vaatetta - enää😂. Kodinhoito ei ole intohimoni.

4️⃣Tiesin jo parikymppisenä ekan okt:n ostaessani et minut tullaan hautaamaankin Kittilän hautausmaalle, joten ei pelottanu ostaa taloa täältä yksin pentuna. Tiesin paikkani kyllä. Ps. Kivijalka on aina sijoitus!

5️⃣En tiedä mutta tykkään mahottomasti katsoa hengenvaarallisesti lihava ohjelmaa. Epäilen, että olen salaa itseltänikin ihastunut Dr. Now:hin🙊

6️⃣En kestä että muut ku ihan lähimmäiset soittaa, haluisin hoitaa ihan kaiken viesteillä. Oma puhelin ei ole mulla sitä varten, että mulle soitetaan😅.

7️⃣Olen ihan huippu peruuttamaan autoa peileistä. Menisin labyrintissa täydellisesti perä edellä. Olen vanha taksikuski, joten auton käsittely on mulle helppoa.

8️⃣Luulin tosi pitkään, että kirkosta eronneet haudataan väärinpäin maahan😱. Niinku pää jalkopäähän, ei mahalleen😅. Yllätyin ettei kirkosta eroamiseen liity sanktiota🙈.

9️⃣En pidä alkoholista. Sen mausta tai dagen efteristä. Pelkään krapulaa nykyisin. Juon ainoastaan seurassa ja humaltuakseni - ja ne hetket on nykyään ehkä liiankin harvassa. Lisää juhlia siis🥂

1️⃣0️⃣Minun lempiruoka on kiinalainen. Harmittaa ettei Kittilässä ole sellaista. Rovaniemellä käydessä kurvaan aina ekana kinkkibuffaan🤩. En silti osaa syödä tikuilla vaikka olen yrittäny opetella😏.

Siinäpä ne! Tuliko ylläreitä? Kerro sieki omistas?

#funfacts
...

🖤 miltä uupumus tuntuu
🖤 miten siitä lähdetään toipumaan
🖤 unelmointi ja haaveet osana prosessia
🖤 positiivisen kierteen herättely

Tätä ja paljon muuta kirjoittelin blogiini aiheena Miten toipua uupumuksesta - omasta näkökulmasta katsottuna etenkin. Käy lukasemassa se bion linkkipuusta ja kerro jos herää ajatuksia aiheesta.

Oletko sinä kokenut uupumisen ja miten olet sieltä noussut? Miltä prosessi on sinusta tuntunut?

#blogi #toipumisprosessi #väsymys #yrittäjyys #kokemusasiantuntijuus #valmentaminen #sumu #uupumus #unelmat #selvityminen #prosessi
...

Elä kuin hullu

Heittäydy riemulla kaikkeen.
Hyppää täydestä sydämestä.
Ole vapaa arvostelun pelosta.
Ole vapaa epäonnistumisen pelosta.
Ole todellinen sinä
- ja selviydy kuin ihmeen kaupalla.

Rajojensa sisällä rimpuilevat seuraavat sivusta ja tuomitsevat.
Sinä tiedät, ettei hullun tuuria ole.
Sanat valuvat sateen mukana iholtasi.

Elä kuin hullu.
Kuin universumi toteuttaisi jokaisen haaveesi.
- Sillä niin on.

#muistutuskaikille #netistänähty #eläkuinhullu #hyppy #asenne #mindset
...

🎼läpi repaleisen lokakuun🌪💦🌊❄️.. Marraskuu, yllätä minut positiivisesti jooko? ...

Ohan tässä ollu tapahtumia, mutta kaikki kotiinpäin✌🏻. Kiitos kivoista verkkosivuista @louru.fi 🙏Posted @withregram • @louru.fi Oleks tutustunu vielä @soma_levi :n uusiin uriin? Kahdessa vuodessa on huikeasti tapahtunut. Käy tutustumassa verkkosivuihin osoitteessa somastyle.fi 👍

#louru #levi #kittilä #ylläs #verkkosivut #webdesign #woocommerce
...

Huomenna onkin kovin valmennuksellinen päivä. Aamusta paikan päälle yritysvalmennukseen ja illasta koeajan toisen isomman valmennuspakettini ajanhallinnan verkossa koeyleisölleni💪. Välillä kässäriä ylihuomiseen podcastiin. Parikymmentä yrittäjää on jo ilmottautunut työpajaan😊. Ei tässä ehdi edes jännittää kun on vaan niin onnellinen et saa tehdä mistä nauttii. Sopivasti uutta ja epämukavuusalueellakin (tietotekniikka) , sopivasti tietotaitoa ja ripaus itsevarmuutta niin flow on taattu. Tiesithän, että kasvu ja kehitys tapahtuu aina epämukavuusalueella? Mukavuusaluekkin kiva, mut siellä ei vaan kehity. Vaan sekin on ok. Aina ei tarvi kehittyä. Voi vaan olla. Coaching on siitä kiva, että coachattava itse määrittelee tavoitteensa ja askelmerkkinsä. Minä vain kuuntelen, kysyn ja kannustan😊.

#valmentaminen #businesscoaching #ajanhallinta #workshop #somacoaching #verkosto
...

Pitkästä aikaa bloggailin Somaan blogiini. Käyhän lukasemassa, jos kuulumiseni kiinnostavat tai haluut tietää mitä mm. pitkittynyt stressi voi saada aikaan. Ehkä teksti saa sinut pysähtymään itsesi äärelle joissain kohtia, ehkä ei.

Loppuun tärhäytin ekan avoimen valmennuksenkin tutustumishintaan💪.

Blogin löydät bion eli esittelytekstin linkkipuusta ”blogi”-napin alta.

#blogi #oppiaikäkaikki #taisittenei
...

Talvi täältä tullaan ja ekaa kertaa vuosikausiin jopa kymmeneen olin siihen valmis😍. Olen kuskin paikalla ja kartalla🔥. Ei yllättänyt vaan odotin jo!

Life is good❤️ . Pidän tämän☝🏻. Kunnes taas kaikki muuttuu, mutta toivottavasti aina vaan parempaan🥰.

Kuvasta credits @touchfromnorth
#lifeisgood #kuski #hyvämuutos #hyvinvointi #jaksaminen #pitkäprosessi #työkantaahedelmää
...

Worry less.
Mermaid more.

#tbt
...

Olen ihmisenä visualisti. Ahmin näkyjä ja assosioin niitä oivalluksiini. Maalaan mielikuvia, tapahtumia. Mulle asiat avautuu paremmin kuvin.

☁️Tunteet on mulle nykyään pilviä. Niitä tulee ja menee edes takas taivaalla. Mie olen puolestaan tunturi. Olen ja pysyn. Minussa on voimaa ja totuus. Ei pilvet voi tunturia heiluttaa. Ne voi sumentaa minut hetkeksi, viiltää huippua, mutta ei ne minua voi kaataa. Niinku tunturissa, ilmat vaihtelee ja vaikka nyt on usvaa niin huomenna voi paistaa. Minä itse päätän miten mie suhtaudun asioihin, minun tunteisiin.

Olisimpa aina ymmärtänyt, että tunteet on minun ystäviä. Huonotkin. Ne tulee ja kertoo mulle viestiä jostain. Ne kaikki haluaa mulla vain hyvää, huonoimmatkin. Ne suojelee minua. Tunteet ei ole absoluuttisia totuuksia, ne on tunnetiloja mitkä tulee ja menee. Niihin ei tarvi tarrautua, ne ei vaadi välitöntä reaktiota. Ne voi vaan kokea. Elää läpi.

Mie en ole aiemmin entisessä elämässä niinkään sisäistänyt tätä, mut tarpeeksi monen päin seinäänjuoksun, sisäisen pahanolon, iän ja @lifecoachacademyfinland koulutuksen, kiinnostukseni itseäni kohtaan myötä olen paljon näitä veivannu ja rakastan itseni oivalluttamista. Pilvet on minun kavereita nykyään ja mie osaan kuunnella niiden sanomaa jo hienosti☝🏻.

Ja rakastan sitäkin faktaa, että voin tehdä rinnallakulkevaa valmennustyötä nyt ja jatkossa🙏. Koulun loppuun 12/21 saakka teen sitä opiskelijahinnoin. Vielä ehdit siis tulla valmennuksiini , lisätietoa https://somastyle.fi/soma-coaching/ .

Miten sie suhtaudut pilviin ja tuntureihin🌥💨? Onko sulle tunnetyöskentely mutkatonta vai tehettääkö töitä kuten mulle on ainakin tehetyttänyt😅?

#vaelluksellakoettua #pilvetpilvet #tunturissakotonaan
...

Ota yhteyttä