SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.
SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.

Tervetuloa Helin Somaan maailmaan 2021. Kiitos kun olet täällä.

Kun koronan myötä keväällä 2020 Cafe Soma Levi meni kiinni ja pakkautui isän autotalliin
odottelemaan aikoja parempia, oli tämän kahvilayrittäjän aika miettiä mitä Soma onkaan ilman kahvilaa.

Ja se on paljonkin! Se on luova asenne, mielentila, tahto elää omannäköistä elämää. SomaStyle ei ikinä siis ollutkaan pelkkä kahvila!

Olen tuotteistanut sivuilleni useita tuotteita verkkokauppaan aina taiteesta tekstiileihin, sekä kouluttaudun nyt yksilö-ja ryhmävalmentajaksi. Valmistun jouluna 2021 LCAF Certified Coachiksi. Miten upeaa! Tarjoan siis nyt ja jatkossa lisääkin valmennuspaketteja.

***

Katso videopätkä Asian Ytimessä ohjelmasta, jossa kerron koronan vaikutuksesta
kahvilaani ja nykyhetkestä. (Video tehty keväällä 2020).

SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.

Viime viikon @pelkkanakorvana Matka minuun-työpajassa mietittiin mm. mistä meidän persoonallisuus koostuu. Pohdittiin myös omaa ydintä, spirittiä. Mikä jää kun poistut huoneesta. Mitä sinusta puhutaan jälkeesi? Minkä jäljen jätät? Ootko ikinä miettiny kohdallasi? Itekseen tätä on vaikea ehkä tietää, mut kokeileppa vallan kysästä hyvältä ystävältäsi vaikka miten hän kuvailisi sinua tuntemattomalle? Ehkä silloin pääset jäljille🙏? Mieki kysyin yheltä pitkäaikaisemmalta ystävältäni @tanjaaelinaa :lta ja näin hän vastasi;

”Heli on idearikas, avoin, vilpitön, ilonen ja hulvattoman hauska. Sen kans ei tosishan ole tylsää. Äärimmäisen syvällinen ja välillä pohtii ja penkoo asioita niin syvältä että sieluun ja kyllä, myös aivoon sattuu ja ottaa. Analysoi välillä aivan liikaa, kaikkea. Osaa heittäytyä täysillä silti myös go with the flow, varsinki ku muistuttaa ettei aina jaksa ajatella liikaa, toisia ainakaan. Vimosempääle lojaali ja lämmin, positiivinen tyyppi. Vaikka kuinka myrskyäis ittellä, Heli on myös turva, koti. Aina ovet auki. Käsittämätön kyky koittaa aina löytää positiiviset puolet joka jutusta. Paras kaveri, sielunsisko, hyvässä ja pahassa, vuojesta 1986.”

Awws. Sieltä se spiritti saattaa löytyä, osa ainakin😅. Ja kuin vaikea on muuten ottaa kehuja vastaa😰? Mitäpä jos sinäki kehuisit tänään ystävääsi ja toisinpäin? Välillä on kiva kuulla kauniita asioita myös itsestään.
Se ei oo keltään pois. Päinvastoin.
Hyvää sunnuntaita Sulle!

#persoonallisuus #sunnuntaimood #käsittämätönkyky😇 #kysyväeitieltäeksy
...

Sweet sixteen🔥. Onnea @iirohangasvaara❣️.

#hbd #myboy #missävälissäkasvoit
...

Tuossa pohdin lenkillä ollessani päivällä kuinka elämä onkaan muuttunu parissa vuodessa, kun heivasin vuodesta 2007 kestäneen kahvila-kivijalka (työnantaja)yrittäjyyden sivutoimiseksi valmentajaksi opintojen kautta. Muutamia nostoja;

✨ ei enää kiinteitä työaikoja = vapaus
✨ ei enää kivijalkaa, ei konerikkoja, ei kiinteitä kuluja = säästöä💰
✨ ei enää henkilökuntaa = vapaus
✨ voin suunnitella asioita ja reissuja, kenenkään yhtäkkinen sairaus tai menot ei muuta minun suunnitelmaa = vapaus ja onni
✨en pelkää enää postilaatikkoa = ilo
✨ ei enää kohtuutonta, epätervettä stressiä
✨vapaapäivä on vapaapäivä, ei toimistopäivä = vapaus
✨ vastaan vain itsestäni, en toisista ja koska tiedän itseni, mulla on aina varma olo antamastani palvelusta ja osaamisesta
✨voin mennä lenkille kesken työpäivän = vapaus
✨ voin tehdä työni mistä haluttaa, milloin haluttaa = vapaus
✨ tässä ajassa lapsenikin on jo kasvanut isoksi 🤩 = vapautta sekin
✨ voin tehdä useampaa työtä ja kokeilla asioita = vapaus
✨ en haluu mennä ihmisiin, sain kahvilassa yliannostuksen massoista. Liekö toivun vielä noista vuosista? Päinvastoin, haluun erakoitua.
✨ en halua leipoa juustokakkuja tai täytekakkuja. 13v niitä riitti toistaiseksi. Kahvinkin lopetin.
✨jokaikinen aamu jaksan hämmästyä ja olla kiitollinen vapaudesta ja asioiden monista mahdollisuuksista. Tiä mihin sitä päätyy esim vuoden päästä kun projektityöni loppuu ja Iirokin muuttaa Rovaniemelle opiskelemaan! Kahvila back ei ainakaan ”vielä ” inspiroi, mut koskaan ei saa sanoa ei koskaan☝🏻. Ehkä senkin tekis uudella tavalla ja asenteella mut just nyt ei jaksa sitä miettiä vaan iloita tästä mitä nyt on😍.

Koronoista viis, oon aikaa sitte kyllästyny ja unohtanu koko aiheen. Vapaa on vain umpihanki - ja minä tällähetkellä🤩.

Hyvää ja vapaata viikonloppua just sulle❣️

#päivänteema
...

Tukka ja sydän auki kohti kevättä☀️❤️‍🔥.

Mulla on tunne, et tämä vuosi tulee oleen yks parhaimmistani. Nyt on kaiken hyvän aika. Nautitaan elämästä❣️

#kevätjaminä #aurinkonousee
...

Niin kerta.

#poro #reindeer
...

Kaamos on ohi täällä. Jälleen kerran valo voitti✨.

#tunturilappi #lumikenkäily #polarsun #kaamos #pallastunturit
...

Jos etsit ihmistä, joka muuttaisi elämäsi parempaan ja toisi sulle onnen - kurkkaa ihan ensiksi peiliin🔍.

#vastuunotto #onniomissakäsissä #mindset
...

Hiihdä tyttö hiihdä⛷. Tekkee hyvää!

#hiihtolenkki
...

On jouluja ja on jouluja. Tänäkään jouluna en siivonnu taloa saunasta puhumattakaan, en yhen yhtä piparia leiponu tai laatikkoa loihdi. Lohet olkoon kaupassa. Kinkun sijaan teen meille Iiron kans käristyksen ja leivon suklaakakun. Ne on meijän herkkuja😍. Kuusen hain jo, ihan muutamat lahjat (lapselle lähinnä) ✔️. Toivotaan että ei tuu liian pakkanen, tarkenee aattoillasta haudoille. Pari Aladdin konvehtirasiaa pakko käyä jemmaan✌🏻. Joulu saa tulla- ja mennä🙏.

Tänä joulunaikana on saanu kaivaa iloa ja valoa asteen syvempää ko normaalisti. Se on löytyny mm. siitä, että olin niin hullun fiksu kun koronan iskiessä kohta kaks vuotta sitte laitoin kahvilani pois ja kiinni🙏. Olisin aidosti seonnu tässä koronaviidakkomaailmassa passeineen ja rajoituksineen kahvilayrittäjänä🤯. En ymmärrä mistä riittäisi aika kivijalkayrityksen pyörittämiseen henkilökuntineen jatkuvasta säätämisestä ja lakipykälien tulkinnasta sekä oire-ja altistumissaikuista selviämiseen🙈. Joka päivä kiitän itteeni rohkeudesta hypätä tyhjän päälle ja alottaa alusta ja siitä oon niin ilonen😊. Joka päivä yritän muistuttaa itteeni et vaikka kuinka sataa välillä lunta tupaan ja tuntuu et kaikki hajoaa niin elämä ei tapahu mulle, vaan minua varten. Ne on hyviä juttuja lopulta. Ajan kans ne aina huomaa sitte kyllä.

Ei ihan sellanen joulu ko ajattelin olevan vaikka kk sitten, mutta varmasti just hyvä, jopa parempi näin. Annetaan elämän yllättää ja otetaan vastaan mitä tarjotaan🎄.

Onks sulla jo joulumieli vai oonko ainoo jolla vähä hakusessa😰?

#onneksitajusinlopettaaajoissa
...

🐈‍⬛

#kissanelämää
...

Meille Kittilään on tullu Tunturi-Lapin eka iso kauppa, Tokmanni 🔥. Pappa tuli Enontekiöltä saakka ja osti Fairy-pullon, mie taas joulukorvikset🎄. Pitää varmaan käydä paremmilla aivoilla uudesti😅.
#joulumieli #shoppailuauttaa #kuneitarvimitää #tavaraahdistaa
...

Kirjoittelin eilen blogiini omakohtaista tekstiä kuinka varhaiset kokemukset ja uskomukset ohjaavat meitä elämässä. Jos sinua kiinnostaa oma kokemukseni läheisriippuvuudesta ja siitä toipumisesta sekä traumakemiat niin ota lukulistallesi.

Löydät blogin suoraan bion linkkipuusta.

Jaoin tekstin eilen facebookissani ja se sai aikaan tosi avointa hyvää keskustelua. Aihe todella koskettaa ilmeisen monia❣️.

#blogi #läheisriippuvuus #toipuminen #elämä #rehellisyysitselle #tunne #tunnelukko #selvitymismalli #lasinenlapsuus #kosteikossakasvanut #vahvuus #heikkous #valmentaminen #riippuvuudet #coach #muutosvalmentaja
...

Siitä on nyt puoli vuotta kun sain kilpirauhasen vajaatoiminta diagnoosin. Samaan syssyyn diagnosoitiin rauta-anemia, d-ja b-vit puutostilat ja ala-arvoiset kreatiiniarvot😳. Minä, joka mielestäni syön suht terveellisesti ja muutenkaan en elä mitenkään paheellisesti😅. Pikkuhiljaa minun kehossa ei ollu enää voimaa yhtään.

Menin testeihin kun paino lähti nousemaan, tukka hamppuuntui ja harveni, jatkuva lihassärky- jopa niin kova, että epäilin jo ite veritulppaa jalassa, niin kovin sitä haamusärki. Tähän vielä suolisto-ongelmat päälle. Suurinta oli kuitenki väsymys. Loputon unetus mikä ei nukkumalla lähteny.

Ja hulluinta tässä oli se, että nyt ei ollut väsyttävä elämäntilanne vaan hyvä. Nyt minun keho vaan romahti dominoefektin lailla, nyt kun se sai hetken romahtaa. Näinkin voi itsensä turmella liiallisella, liian pitkään kestävällä, haitallisella stressillä. Voit todella ryssiä oman ainutlaatuisen temppelisi sillä, ettet tunnista rajojasi ja jatkuvasti ylität ne. Ja nää kaikki tulee viiveellä, ainaki mulle tuli.

Nyt, 6 kk jälkeen alan jälleen herätä virkeänä ja silmäpussitkin ovat pienentyneet😅. Hoitotasapaino kilpparilääkkeen kans on löytynyt tähän hetkeen ja ferritiinitkin ovat jo 13->72. Vielä on matkaa tavoitteeseen joka on reilusti yli 100 kilpparityypille. Vitamiinien ja hivenaineiden imeytymisen maksimointiin saa olla melko professori mut luulen et kahvin lopettaminen ja tietyt muut jutut auttaa hiljalleen.

Halusin tällä tulla vaan kertomaan, et pitäkää huono stressi kurissa. Liian pitkällinen altistaa sairauksille ja muutenkin. Ei tärkeämpää kuin oma hyvinvointi. Happinaamari aina itelle eka! Jos lisäinfo aiheesta kiinnostaa niin lue viimeisin blogikirjoitukseni uupumuksesta tai kuuntele viimisin vetämäni podcastjakso hyvinvoinnista ja merkityksellisestä elämästä. Molemmat löytyy bion linkistä.

Pidä huolta itestäsi❣️

#stressi #kilpirauhasenvajaatoiminta #haitallinenstressi #kokonaisvaltainenhyvinvointi
...

Ota yhteyttä