Soma Ceramics

SomaStyle | Heli Alatalo, Cafe Soma Oy.

Soma Ceramics on syntynyt täysin rakkaudesta lajiin – sekin. Olen aina ollut melko taiteellinen ja luova ja keramiikka on ollut lähellä sydäntäni.

Kävin alakouluni pienessä erämaakylän koulussa, missä luovuuden annettiin kukkia ja sitä ruokittiin. Se kipinä ei ikinä oikein sammunut.

Soma Ceramics pitää sisällään kotoisan taidepajan keramiikkauuneineen, missä syntyy niin posliinimaalattuja astioita kuin ihan savesta valettuja ja muotoilutuja, poltettuja ja lasitettuja pieniä esineitä. Näitä tuotoksia pääset katsomaan verkkokaupasta täältä:

https://somastyle.fi/product-category/soma-ceramics/

Tulossa keväällä -22 savipajoja pienille ystävä/työporukoille! Kysy lisää jos haluat moiseen jo nyt

heli@somastyle.fi

Juuret mukisarja

 

Juuret sarjan eri ilmentymiin minua innoitti Lapin luonto ja ensilumi, eli myöhäissyksy/ alkutalvi. Kaamosmukissa kaamoksen kauniit värit ja tunturit täällä. Se on minusta valtavan kaunis vuodenaika täällä.

Juuret eli riekkosarjaan minua innoitti oma lapsuuteni, nuoruuteni. Olen asunut elämäni ensimmäiset kuusi vuotta Enontekiöllä mummoni ja pappani kanssa. Enontekiön kuntavaakunassa on riekko ja minun pappa on yhä kova riekonpyytäjä, vaikka onkin jo 80 vuotias. Muistan niin monet kerrat kun pappa laitto reen kelkan perään ja me lähdettiin kokemaan ansoja. Siinä oli jotain taikaa ja jotain upeaa. Toivon, että yhä pääsisin joku päivä vaikka tänä talvena taas hänen kanssaan metsälle. Tämän takia halusin nimetä sarjan “Juuriksi”, sillä sitä se edustaa minulle ja sitä toivon sen edustavan myös muille, jotka astioista haluavat nauttia.

Astiat on käsin itsemaalaamiani ja omassa kotonani keramiikkauunissa polttamiani. Astiamallit vaihtelevat pienesti, mutta esim mukien tilavuus on sama. Astioiden pohjassa on signeeraus “soma” sekä järjestysnumero. Laitan mukaan myös pienen ajatelman aina. Astiat on poltettu vuorokauden ajan noin tuhannessa asteessa ja ne kestävät hyvin
normaalin konepesun.

Ostamalla näitä Soman keramiikkatuotteita ostat palan minua, minun unelmaa ja uskoa siihen, että rakkaus omaan tekemiseen kantaa aina.

 

Ota yhteyttä mikäli haluaisit käsinmaalaamiani mukeja myös jälleenmyyntiin!

Verkkokauppaan Soma Ceramics ostoksille pääset tästä!

Lisää kuvia löydät mm. Facebookista!